Lengte van de Levenslijn
WAT ZEGT EEN ‘KORTE LEVENSLIJN’?
De Levenslijn vertelt iets over de kwaliteit van je leven. De grootste misvatting is het geloof dat een korte Levenslijn op een kort leven wijst en een lange op een lang leven.
Er zijn nog steeds mensen die angstig aan mij vragen: "Ik heb een korte Levenslijn, ga ik nu snel dood"? Als ik dan vraag, wie zegt dat of hoe kom je aan deze ‘kennis’ dan vertellen zij mij dat een ‘handlezer’ dit gezegd heeft of dat ze het uit een boek hebben. Ik ben dan altijd blij dat ze bij mij komen, zodat ik deze angst snel bij ze weg kan halen en deze vreselijke misvatting recht kan zetten. Ik zeg dan ook dat het de grootste onzin is en dat ze bij een zeer onkundige zijn geweest of een antiek boek hebben gelezen.
Laat ik eerst vertellen wat de Levenslijn betekent. In tegenstelling wat de meeste mensen nog denken is de Levenslijn niet een indicatie van hoe lang je leeft, maar vertelt hij iets over de kwaliteit van je leven dat je leidt, dus niet over de lengte. De Levenslijn zegt iets over je lichamelijke constitutie, weerstandsvermogen en je houding ten opzichte van het leven, je enthousiasme voor het leven, kortom je levensenergie. Deze lijn geeft informatie over hoe gezond je je voelt zowel fysiek als psychisch; bijvoorbeeld of je je fit, energiek, uitgeput of ziek voelt; of je blij, tevreden, triest of onzeker bent.
Tijdens de zevende week van de zwangerschap verschijnt de Levenslijn als eerste in de hand van de foetus. Normaal omspant de Levenslijn in een duidelijke cirkel de muis van je palm en begint hij bij de duim. Hoe duidelijker de Levenslijn, des te evenwichtiger je levenswijze is. De Levenslijn in de linkerhand vertegenwoordigt je privéleven en in de rechter je werk of bezigheden.
Een korte Levenslijn is zeldzaam. Meestal schijnt hij kort te lijken en een ervaren handleeskundige ziet dat. Aan het einde van de korte Levenslijn ontstaat een dunne verbinding naar een andere lijn, de Saturnuslijn genaamd (tek 1) . Deze Saturnuslijn neemt als het ware de nieuwe sectie van de Levenslijn over, waarbij hij wel zijn verdere functie behoudt. Dat neemt niet weg, dat er niets is gebeurt. Wanneer de Saturnuslijn een dubbele functie gekregen heeft, bij de nieuwe sectie van de Levenslijn, betekent dit dat de Saturnuslijn tijdelijk een Levenslijn wordt en dat er een verandering van levenswijze plaatsvindt. Meestal komt men in een nieuwe periode van zijn leven terecht die het een en ander teweeg heeft gebracht.
Men ziet wel eens dat de Levenslijn ook kort lijkt maar dat er een stukje verder vanuit de Hoofdlijn weer een nieuwe lijn begint, die ruimer om de muis loopt. Deze lijn is dan niet die Saturnuslijn met de dubbele functie, maar een Levenslijn die een eindje verder opnieuw begint (tek.2), terwijl de eerste nu als een dubbele Levenslijn fungeert. Dit betekent dat men als het ware voor kort ‘opnieuw geboren’ werd en meer levensvreugde alsook vitaliteit kreeg. De dubbele en oude lijn fungeert nu als extra bescherming.
Een ander variant is dat een Levenslijn in eerste instantie kort lijkt maar een eindje verder parallel langs die ‘korte’ Levenslijn verder loopt (tek. 3). Dit heet dan een overlappende breuk en deze kan binnen- of buitenwaarts lopen.
Een overlappende Levenslijn geeft en veranderde levenswijze of levensfase aan. Het kan wijze op een keerpunt in je leven of nieuw begin. In ieder geval is er een gebeurtenis geweest, die jou veranderde om een andere levensstijl aan te nemen, die zowel geleidelijk als dramatisch kan zijn geweest. Bijvoorbeeld een emigratie, een huwelijk, een andere eetgewoonte of leefwereld.
Begint de nieuwe lijn buitenwaarts dan is het meestal positief, je verbreedt meer je horizon of je krijgt meer levensvreugde, meer energie, voldoening of verrijking op je levenspad. Begint de nieuwe lijn binnenwaarts, dan kan je levenswijze kalmer worden, je horizon versmallen, het leven kan geïsoleerder voor je worden of je wordt spiritueler. Ligt de overlappende breuk bij het einde van je Levenslijn dan spreekt het vanzelf dat je het wat kalmer aan doet. Maar je geest mag niet rusten want dat is vragen om een vroege dood. Volledig stoppen met werken als je gepensioneerd bent is verkeerd en wanneer je deze breuk hebt is het belangrijk dat je bezig blijft, verveling bestrijdt en nieuwe uitdagingen of avonturen zoekt!
Een andere mogelijkheid is dat de Levenslijn ook kort lijkt maar dat aan de binnen kant nog een tweede Levenslijn parallel langs de eerste loopt. Deze tweede Levenslijn ondersteunt de eerste (afdruk). Het betekent dat hij extra energie en bescherming geeft.
I
Is er werkelijk sprake van een duidelijke korte Levenslijn, dan kan de levensenergie minder worden of je geeft het wat sneller op. Je kunt passiever worden omdat je je levensstijl hebt veranderd door bijvoorbeeld te gaan rentenieren of met vervroegd pensioen te gaan; of je bent het wat kalmer aan gaan doen, het rustiger zo van: “Ik heb heel hard gewerkt en nu ga ik genieten”.
Natuurlijk kunnen er ook andere omstandigheden zijn, maar het betekent zeker niet het 'verwachte levenseinde' wel verminderde levensenergie. Soms kun je dit onbewust al heel vroeg van tevoren aan voelen komen, zo van: “Als ik zo door ga dan word ik passief, er moet iets zijn dat dit gevoel weggaat”. Heel wonderlijk is dan ook dat dit inderdaad het geval is en dat er ook iets bestaat waarbij dat gevoel weg kan gaan, mits je ervan bewust bent. Meestal heb je een zeer lange Saturnuslijn en deze vertelt dat liefde voor werk of hobby je ook overeind houdt. Het werk of hobby moet wel heel belangrijk voor je zijn want dit versterkt natuurlijk je energie.
Wanneer je niet zo'n lange Saturnuslijn hebt kun je dit altijd ontwikkelen. In beide gevallen kan het dan ook vaak voorkomen dat je Levenslijn gaat groeien omdat je meer plezier, levensvreugde en energie in werk en hobby stopt. Heb je alleen een korte Levenslijn in de linkerhand dan betekend dit dat je het gevoel hebt dat je ontworteld bent, maar dat je dat nu niet meer bent doordat je op de juiste manier bent gaan leven.
Opnieuw beginnende Levenslijn
Een stelregel is heel belangrijk in de Handleeskunde. Als jij verandert van levenswijze, denkwijze of gevoelswijze, dan veranderen ook die betreffende lijnen in de hand. Dit kan binnen twee à vijf jaar gebeuren.
Bron: Boek Universele Handleeskunde van Magda van Dijk-Rijneke
Maak jouw eigen website met JouwWeb